KNIŽNÍ NOVINKA!

>> pátek 21. listopadu 2014

Edice LOTOS
Co děláme srdcem a myslí?
Delia S. Guzmán

Kniha nám jedinečným, hlubokým a současně velmi jasným způsobem pomáhá v situacích, když se nacházíme rozpolceni mezi našimi city a rozumem. Předává nám autorčiny bohaté životní zkušenosti jak nalézt harmonii a zdraví i na těchto jemnějších úrovních, jak dobýt štěstí a jak využít sílu a bohatství naší mysli.

Smysl života
Pokud se nedokážeme zastavit uprostřed každodenních starostí, abychom pronikli hlouběji do smyslu života, nic nám nezaručí, že nás naše rozjímání někam povedou, ani si nebudeme jsme jisti tím, že naše přemýšlení, ať jakkoli prospěšná, nebudou pouze pokusem vidět životní zkušenosti z jisté perspektivy. Pokud však máme průvodce, kterého nám poskytl někdo, kdo již prošel úspěšně tímto životním procesem, výsledky mohou být zcela odlišné.
Někdy v našem zmatku potřebujeme vědět, proč nám unikají mezi prsty výsledky, které hledáme, nebo proč neumíme vysvětlit rozpory, které nás trápí, když nás drásají v nitru, když pociťujeme, že city nás unášejí jedním směrem a rozum jiným. Někdy považujeme za samozřejmost významy velkých slov, která pojmenovávají naše vitální zkušenosti jako štěstí nebo úspěch, abychom překvapivě skončili zklamaní, protože byly pouze přeludem, a za ním nebylo nic. Naše autorka, vědoma si této skutečnosti, nám pomáhá rozluštit nejuniverzálnější významy a prostřednictvím nich nás vede k tušení toho, co by mohlo být smyslem života a věcí. A činí tak s výtečnou jemností, zároveň s úctou a povzbuzováním začínajícího dialogu s naším vnitřním bytím, který, jak se zdá, vzniká právě tím, že začneme listovat stránkami jejího díla.

Read more...

Datum

23.09.2010